Κατσαρίδες

Κατσαρίδες

Κατσαρίδες

Ένα σύνηθες πρόβλημα στις μέρες μας είναι οι κατσαρίδες. Υπάρχουν πολλά είδη ανά τον κόσμο αλλά τα πιο κοινά στη χώρα είναι τρία. Η αμερικανική (Americana periplaneta), η ανατολική (Blatta orientalis), και η γερμανική (Blatella germanica). Η αμερικανική και η ανατολική ζουν κατά κύριο λόγο εκεί που υπάρχει οργανική ουσία (αποχετεύσεις, φρεάτια, βόθροι) αλλά και σε σκοτεινά, με υψηλή υγρασία μέρη όπως υπόγεια, κελάρια κ.α. Η γερμανική κατσαρίδα ζει μέσα σε ηλεκτρικές συσκευές και στα ντουλάπια των σπιτιών. Γι’ αυτό το λόγο τις συναντάμε στις κουζίνες και στα μπάνια.

Οι κατσαρίδες είναι φωτόφοβα έντομα γι’αυτό και κατά τη διάρκεια της μέρας κρύβονται και βγαίνουν το βράδυ προς αναζήτηση τροφής. Αν βλέπετε κατσαρίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να δράσετε άμεσα. Οι κατσαρίδες είναι υπεύθυνες για πολλές ασθένειες όπως σαλμονέλα, πανώλη, τύφο, έλμινθες και τη δημιουργία αλλεργιών όπως το άσθμα και οι ερεθισμοί του δέρματος. Για την καταπολέμηση εφαρμόζουμε υπολειμματικούς ψεκασμούς με πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα τελευταίας γενιάς ή τοποθετούμε τροφοελκυστικά gel.

Όλα τα σκευάσματα είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον αλλά με εξαιρετική τοξικότητα στα έντομα. Το gel είναι πολύ αποτελεσματικό διότι εκμεταλλεύεται τον κανιβαλισμό των κατσαρίδων. Οι κατσαρίδες έχουν την ιδιότητα να τρώνε τα νεκρά έντομα του πληθυσμού τους αλλά και τις ακαθαρσίες τους για να εκμεταλλεύονται όλες τις θρεπτικές ουσίες που μπορούν να βρουν ώστε να ταΐσουν τις νύμφες τους. Με αυτό τον τρόπο το gel μεταφέρεται σε όλο τον πληθυσμό επιφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέλω να μάθω περισσότερα σχετικά με:

Δείτε επίσης

Σαράκι - Καταπολέμηση

Καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων

Με τον όρο ξυλοφάγα έντομα εννοούμε...

Απολυμάνσεις

Απολυμάνσεις

Αναλαμβάνουμε απολυμάνσεις σε πολυκατοικίες, σπίτια και...

Απεντομώσεις

Απεντομώσεις

Η INSECTA στην Αθήνα αναλαμβάνει γρήγορα και...

Μυοκτονίες

Μυοκτονίες

Στην INSECTA εφαρμόζουμε αποτελεσματικές μυοκτονίες γρήγορα...

Φυτοπροστασία

Φυτοπροστασία

Σκαθάρι – Φοίνικες Τα τελευταία χρόνια...

Σαράκι - Καταπολέμηση

Σαράκι Καταπολέμηση

Στην μεγάλη κατηγορία ξυλοφάγων εντόμων που...

Ζιζανιοκτονία 

Ζιζανιοκτονία 

Με τον όρο ζιζανιοκτονία εννοούμε την...

Απώθηση Ερπετών - Απομάκρυνση φιδιών

Απώθηση Ερπετών

Πολλές φορές έχει τύχει να εισβάλουν...

Έντομα αποθηκών

Έντομα αποθηκών

Τα έντομα αποθηκών αναπτύσσονται και αναπαράσσονται...

Ψεκασμός για καταπολέμηση εντόμων

Υποκαπνισμοί (Fumigations)

Είναι μια μέθοδος που βασίζεται στην...