Σαράκι Καταπολέμηση

Σαράκι - Καταπολέμηση

Σαράκι – Καταπολέμηση

Στην μεγάλη κατηγορία ξυλοφάγων εντόμων που ονομάζονται κολεόπτερα ανήκει το σαράκι το οποίο κατοικεί και αναπαράγεται στο ξύλο. Για την προστασία του ξύλου και την οριστική αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σαρακιού, η INSECTA εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα για ιδιώτες και επαγγελματίες σε οικονομικές τιμές και σας συμβουλεύει για όλες τις κατασταλτικές μεθόδους καταπολέμησης του σαρακιού.

Διαθέτουμε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, σύγχρονες τεχνικές εξόντωσης και τεράστια εμπειρία σε προγράμματα διαχείρισης υγιεινής. Ενημερωνόμαστε συνεχώς για καινούριους τρόπους αντιμετώπισης του σαρακιού και εφαρμόζουμε τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους χημικής & βιολογικής καταπολέμησης του.

  • Θέλετε να προστατέψετε την περιουσία σας από τον εχθρό των ακατέργαστων και κατεργασμένων ξύλων;
  • Έχετε προσβληθεί από σαράκι;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, ακούστε συμβουλές πρόληψης & αντιμετώπισης και απαλλαγείτε μία και καλή από το σαράκι.

ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ: ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΑ – ΣΑΡΑΚΙ

Σαράκι – Κολεόπτερα

Σαράκι – Κολεόπτερα

Ξυλοφάγα έντομα

Ξυλοφάγα έντομα

Τα κολεόπτερα (σαράκι) τα συναντάμε σε 300.000 διαφορετικά είδη παγκοσμίως ενώ στην Ευρώπη κατοικούν πάνω από 20.000 κολεοπτέρων. Τα ξυλοφάγα κολεόπτερα (σαράκια) βρίσκονται σε 9 κατηγορίες εντόμων (Anodidae, Bostrychidae, Lyctidae, Cerambycidae, Hylotrupes, Buprestidae, Scolytidae, Ambrosia, Curculionidae). Στις οικογένειες Anobidae, Bostrychiadae και Lyctinae συναντάμε τον μεγαλύτερο αριθμό ξυλοφάγων κολεοπτέρων.

Το Ελληνικό σαράκι είναι το Anobium punctatum με διάρκεια ζωής συνήθως 2 με 4 χρόνια στην μορφή της προνύμφης, που είναι και αυτή που κάνει τη ζημιά, σε θερμοκρασία 20οC – 22οC και υγρασία 80 με 90% με την διάρκεια ζωής των τέλειων ατόμων τις 20 έως 25 ημέρες. Το σαράκι προσβάλει τα μαλακά και σκληρά ξύλα δημιουργώντας τρύπες σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού τις οποίες αντιλαμβανόμαστε όταν η ζημία έχει ήδη προχωρήσει πολύ.

Η προνύμφη του ξυλοφάγου εντόμου είναι 6 – 7 χιλιοστά, γκριζόλευκη με λεπτές τρίχες. Όλη της την ζωή την περνά μέσα στο ξύλο σχηματίζοντας στοές, κυκλικές, διαμέτρου 1-2 χιλιοστά γεμάτες αμμώδες πριονίδι που περιέχει και περιττώματα. Οι προνύμφες τρέφονται κάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας στο ξύλο και όταν ενηλικιωθούν βγαίνουν μέσα από στρογγυλές οπές εξόδου, που δημιουργούνται από το μάσημα του ξύλου. Προνύμφες ή τέλεια άτομα δύσκολα εντοπίζονται γι αυτό ο διαχωρισμός γίνεται από το μέγεθος της οπής και της υφής του πριονιδιού που βγάζουν.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΣ – FUMIGATION

Με τη μέθοδο του υποκαπνισμού (fumigation) καταφέρνουμε την οριστική εξόντωση των εντόμων σε όλα τα βιολογικά τους στάδια (αυγό, προνύμφη, τέλειο έντομο) και την απαλλαγή του χώρου από κάθε είδος ξυλοφάγου εντόμου.

Τα υποκαπνιστικά σκευάσματα (fumigants) είναι ουσίες που δρουν σε μορφή αερίου, έχουν άριστη διεισδυτικότητα και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και πιέσεις γίνονται θανατηφόρες για τα έντομα και τα τρωκτικά. Λόγω της ιδιότητας τους τα αέρια διαπερνούν την μάζα του ξύλου επιφέροντας τον θάνατο των εντόμων. Τα χρησιμοποιούμε όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε μια εντομολογική προσβολή με άλλες κατασταλτικές μεθόδους και σε μέρη όπως οριζόντιες αποθήκες, containers, silos, βαγόνια, αμπάρια πλοίων, κενούς χώρους και σε μέσα που είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε άλλα εντομοκτόνα.

Κύριο συστατικό τους είναι η φωσφίνη ένα αέριο εντομοκτόνο (fumigant) που εκλύεται από το Φωσφορούχο Αργίλιο και Φωσφορούχο Μαγνήσιο. Προσβάλλει τον κυτταρικό μεταβολισμό των ξυλοφάγων εντόμων είτε από το σώμα είτε από την αναπνευστική οδό. Η δράση της φωσφίνης διαρκεί από 3 έως 10 ημέρες εξοντώνοντας οριστικά τα έντομα.

Όλα τα υποκαπνιστικά (fumigants) πρέπει να χρησιμοποιούνται από ειδικευμένους επιστήμονες και επιβάλλεται η άριστη γνώση των ιδιοτήτων τους και των μέτρων ασφαλείας για τον άνθρωπο και τα ζώα. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απολύμανσης & υγιεινής που αφορά την πρόληψη, τον έλεγχο και την καταπολέμηση – αντιμετώπιση.

Η INSECTA σας παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα για ιδιώτες & επαγγελματίες σε οικονομικές τιμές!

* ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΚΙ *

Δείτε επίσης

Μυοκτονίες

Μυοκτονίες

Στην INSECTA εφαρμόζουμε αποτελεσματικές μυοκτονίες γρήγορα...

Σαράκι - Καταπολέμηση

Καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων

Με τον όρο ξυλοφάγα έντομα εννοούμε...

Απολυμάνσεις

Απολυμάνσεις

Αναλαμβάνουμε απολυμάνσεις σε πολυκατοικίες, σπίτια και...

Απεντομώσεις

Απεντομώσεις

Η INSECTA στην Αθήνα αναλαμβάνει γρήγορα και...

Ψεκασμός για καταπολέμηση εντόμων

Υποκαπνισμοί (Fumigations)

Είναι μια μέθοδος που βασίζεται στην...

Φυτοπροστασία

Φυτοπροστασία

Σκαθάρι – Φοίνικες Τα τελευταία χρόνια...

Απώθηση Ερπετών - Απομάκρυνση φιδιών

Απώθηση Ερπετών

Πολλές φορές έχει τύχει να εισβάλουν...

Έντομα αποθηκών

Έντομα αποθηκών

Τα έντομα αποθηκών αναπτύσσονται και αναπαράσσονται...

Ζιζανιοκτονία 

Ζιζανιοκτονία 

Με τον όρο ζιζανιοκτονία εννοούμε την...